Torcal

  • En fascinerande vandring i helt unik miljö.

  • Vackra vyer och ett rikt växt- och djurliv.

  • Du tar dig dit på en och en halv timme med bil.

Naturreservatet El Torcal (el Paraje Natural de El Torcal) är en fascinerande naturpark, känd för sina unika kalkstensformationer. En vandring i den unika naturen är en spännande upplevelse, framför allt på våren, när parken är full av liv. Här finns ett väldigt rikt växt- och djurliv. Man hittar mer än 30 olika arter av orkidéer, vildrosor och björnbär här. Det finns också djur som griffongam, kungsörn, ödlesnok, pärlödla och stenbock.

Vid besökscentrat, som är startpunkt för alla besök i parken, finns det restaurang, utställningshall och en liten butik med souvenirer och kartor.

Det finns tre utmärkta leder genom reservatet och alla startar vid besökscentrat. För att skydda flora och fauna är den röda rutten (4,5 km) belägen i ett avgränsat område och kan endast besökas med en guide. Information om guidade turer tillhandahålls av besökscentrat. Grön och gul rutt är öppen för alla och kan vandras utan guide. Trots att de enbart är 1,5 respektive 3 km långa tar det en stund att ta sig runt på grund av underlaget. Båda lederna går i cirkel och leder tillbaka till besökscentrat och en utsiktsplats som kallas "Mirador Las Ventanillas" (fönstren). Härifrån är utsikten fantastisk över den omgivande landsbygden och en klar dag ser du ut över Costa del Sol och ända till Nordafrika. För mer information, besök naturreservatets webbsida: www.torcaldeantequera.com.

I anslutning till besökscentrat ligger också ett astronomiskt observatorium (Observatorio Astronómico del Torcal). Det är öppet för allmänheten och bristen på ljusföroreningar och den höga höjden ger fantastiska natthimlar. De visningsnätter som anordnas här sägs vara makalösa upplevelser. Men tänk på att man måste anmäla sig i förväg. Det gör man på deras webbsida: http://astrotorcal.es.