Att ta sig till Nerja

Flyg till Málaga

För att komma till Nerja flyger du till Málaga. Det tar runt fyra timmar, beroende på var i Sverige du åker ifrån. Väljer du att mellanlanda tar det förstås längre tid, men ibland finns det en hel del pengar att spara på det.

Det finns många olika bolag som flyger till Málaga, bland andra SAS (www.sas.se), Norwegian (www.norwegian.com/se) och IBERIA (www.iberia.com/se). Ju tidigare man bokar, desto bättre pris brukar man få, så chansa inte på att hitta en billig sista-minuten-resa!

Om du inte är tvungen att resa en särskild dag, så kontrollera flygbolagens lågpriskalendrar. Ibland gör det stor skillnad på priset om man kan tänka sig att åka en dag tidigare eller senare. Oftast är det billigare att resa på vardagar än på helger och priserna stiger markant i samband med skolloven.


Från Málagas flygplats till Nerja

Buss

Vill du åka buss från flygplatsen till Nerja måste du först ta flygbussen till Málagas bussterminal. Det kostar € 3 och tar 15-25 minuter beroende på trafiken. Bussen går ungefär var 20-25:e minut från kl. 7 på morgonen till midnatt. De sista fem bussarna går 21:10, 21:40; 22:15, 22:55 och 0:00. För närmare information gå in på deras webbsida, www.emtmalaga.es, välj linje A (Paseo del Parque / Aeropuerto Express) och tryck på klockan, så får du fram tidtabellen.

När du kommer till bussterminalen går du till ALSA:s disk och köper biljett till Nerja. Det kostar c:a € 4, 50. Bussarna till Nerja går oftast från hållplats 38 och du hittar tidtabeller på: http://info.emtmalaga.es/estabus/consulta_lineas_estabus_resultado_ext.php?id_destino=86&destino=NERJA
De stannar på olika många hållplatser på vägen, och därför varierar restiden från 50 minuter upp till en och en halv timme.

Taxi

Väljer du att ta en taxi från flygplatsen till Nerja, så blir det billigast att förboka den hemifrån. Nerja Taxis tar € 65 för en resa mellan Málagas flygplats och Nerja. Du bokar enkelt över nätet och fyller i vilken flight du kommer med, så håller de koll på när du landar och möter dig vid utgången med en skylt med ditt namn. Ange i bokningen om du har barn och vilken ålder barnen har, så ingår bilstolar utan extra kostnad. Du bokar på: www.nerjataxis.com.

Hyrbil

Om man har tänkt hyra bil under semestern kan man med fördel boka det hemifrån och få den levererad direkt på flygplatsen, så slipper man att tänka på transfer. Det finns mängder av olika biluthyrningsfirmor, men vi har fastnat för Golf-Service och alltid varit nöjda med både bilarna och servicen vi har fått. Du väljer och bokar bil på deras webbsida: www.golf-service.se. Webbsidan är skriven på svenska och eventuell mailkorrespondens inför resan kan också skötas på svenska.

Om du kör bil från flygplatsen följer du först skyltar mot MÁLAGA. Efter några kilometer tar du av mot MOTRIL – ALMERÍA (E-15 A7) och c:a 50 km senare kommer du fram till Nerja. Där följer du skyltarna mot PARADOR. Lägenheten ligger på Calle los Huertos 83. Om du inte hittar parkeringsplats på gatorna i närheten, så finns det en stor övervakad betalparkering vid Carabeo-stranden där det alltid finns gott om plats. Man kan betala per timme eller för ett visst antal dygn (1, 2, 4, 7, 15 eller 30).