Río Chillar

  • Vandringen i Río Chillar är en av våra absoluta favoriter, som tål att göras om och om och om igen…

  • Njut av svalka, vackra vyer och bad i vattenfall.

  • Du tar dig till starten på c:a 10 minuter med bil eller på c:a 45 minuter till fots.

Vandringen i Río Chillar svalkar skönt i sommarvärmen och barnen älskar att plaska runt i floden. Välj ett par skor som är bekväma och som inte tar skada av att bli blöta, t.ex. ett par gamla joggingskor, för man går verkligen i floden. Det finns inga stigar bredvid som man kan välja i stället, så du kommer att bli blöt. Ibland når vattnet bara en bit över anklarna, men ibland når det över knäna och ibland blir till och med shortsen blöta…

Tänk på att ta med dig något att äta och dricka, för det finns ingen möjlighet att köpa något på vägen.

Ta också med dig en påse till ditt skräp, för det finns inte heller några papperskorgar längs vägen. Vandringen är linjär, så man kan när som helst vända tillbaka om man blir trött. Om man ska gå hela vägen fram till vattenfallen och tillbaka tar vandringen ungefär två timmar i varje riktning.

Under lokala helgdagar och i spanska semestertider kan det vara ganska mycket folk här. Då är det bäst att börja vandra tidigt på dagen. På sommaren brukar vädret vara ganska stabilt, men om du vandrar under andra årstider är det viktigt att ha koll på väderprognosen. Kraftiga regn kan medföra översvämningar som innebär risker, framför allt för den oerfarne.

Det är inte längre tillåtet att parkera vid starten. Det brukar dock finnas gott om parkeringsplatser längs Calle Mirto. Därifrån är det sen cirka en kilometer att gå till starten. Om du i stället väljer att gå till fots från Nerja till starten, är det enklaste sättet att gå ner till floden från slutet av Calle de Joaquín Herrera, precis bakom busstationen på Calle de Pescia.