Restauranger

Det finns massor av trevliga restaurager i Nerja.

Joanny's på Plaza del Olvido är en trevlig restaurang precis i närheten av lägenheten. Där kan man t.ex. beställa in en riktigt fräsch sallad. Men de har annat också, goda hamburgare t.ex.

När man ska ut och äta kan man välja att gå antingen till Burriana-stranden, eller in mot stan. Om man väljer strandpromenaden är vår absoluta favorit en Restaurang som heter José Cruz. Där finns mycket att välja på, personalen är trevlig och man har fantastisk utsikt. Dessutom ligger det en lekplats i sanden precis utanför, så om man har barn som äter upp snabbare än vad man gör själv, så kan man låta dem leka där och ha uppsikt över dem samtidigt som man själv avslutar sin middag i lugn och ro. Maten är fräsch och det är inte ovanligt att personalen rekommenderar något särskilt som inte står med på menyn eftersom de har fått in det just den dagen.


En annan favorit på Burrianas strandpromenad är Merendero Moreno, som serverar goda fiskrätter. De grillar fisk ute i restaurangen så att gästerna kan se på.Det ligger många bra restauranger att välja på längs gågatorna Calle del Almirante Ferrándiz och Calle Pintada i Gamla Stan. Sevillano, i huset mitt i bilden, är en trevlig restaurang som specialiserat sig på andalusisk mat. Deras takterrass har trevlig utsikt.


Snett över Sevillano ligger en väldigt mysig tapasrestaurang som heter Bar Redondo (=Runda baren). Detta är ett utmärkt ställe att träffas på för att ta en liten drink innan maten. Till varje dryck man beställer får man en gratis tapa (=liten rätt). Vår favorit är de brinnande korvarna, Chorizos al Infierno, som man grillar själv över öppen eld. Barnen tycker att det är spännande, dessutom är det väldigt gott!Barnens favoritrestaurang när vi går åt detta hållet är annars El Pórtico. De har en väldigt trevlig takterrass med vacker utsikt, och om man har tur dyker det upp en "tuna" och spelar och sjunger typiska spanska sånger. Barnen blir alltid väldigt väl bemötta här och maten är både god och prisvärd. De har t.ex. så att man kan kombinera olika rätter till en trerättersmeny för endast € 11. Även kycklingfilé och ett glas vin kostar endast € 11.


På Plaza de los Cangrejos vid Torrecillastranden ligger flera bra restauranger. Närmast havet ligger Bamboo, som har god Stroganoff, goda burgare och underbar utsikt! Pastan är bra både på Vitaliano och på Da Vinci. Momo Burger serverar helt fantastiska burgare, både klassiska och mer spännande. Jättegott!!!


Om man bara ska ta en drink är Cochran's terrass ett trevligt alternativ. Därifrån har man fantastisk utsikt över havet och Balcón de Europa och här serveras goda och vackra drinkar. Till barnens stora förtjusning går en del av dem att få alkoholfria. De har dessutom ett bredare utbud av öl och whisky än många andra barer och restauranger.


Ett annat alternativ är att göra som ungdomarna och bege sig till Plaza Tutti Frutti om man är sugen på en drink. Torget är fyllt av olika barer med uteserveringar. Om barnen får välja hamnar vi på Grease eller Sed de Sahara så att de kan spela biljard och fussball. Vid särskilda tillfällen, som t.ex. Fotbolls-EM, skapar man ett särskilt område mitt på torget där man kan sitta och dricka drinkar från vilken av barerna man vill samtidigt som man följer evenemanget på stora TV-skärmar.