Marbella

  • I Marbella hittar du både det genuint andalusiska och modern lyx.

  • I Puerto Banús kan du titta på lyxyachter och häftiga bilar.

  • Du tar dig till Marbella på c:a 75 minuter och därifrån till Puerto Banús på mindre än en kvart.

Ungefär 6 mil väster om Málaga ligger Marbella, som är solkustens lyxigaste och dyraste stad. Med sina c:a 140.000 invånare är Marbella den näststörsta orten i provinsen Málaga och den 8:e största i Andalusien. Staden ligger fint inbäddad vid Medelhavet, mellan Málaga och Gibraltar sund och vid foten av Sierra Blanca.

Marbella har en äldre stadskärna med blomsterprydda kullerstensgator, trånga gränder och vackra torg, t.ex. Apelsintorget (Plaza de los Naranjos), som är en naturlig samlingspunkt i staden. Arkitekturen är typiskt andalusisk med vitkalkade hus och tydliga arabiska influenser i form av bågar, valv och färgglad mosaik. Här finns många små butiker som säljer konsthantverk, antikviteter och smycken. Torgen kantas av caféer, restauranger och tapasbarer. I anslutning till den gamla stadsdelen finns bredare boulevarder och moderna shoppinggallerior. Trots att staden inte är så stor finns här gott om internationella märkesbutiker.

Marbella är populärt bland turister, framför allt från Norra Europa,Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA. Det är särskilt känt för dess höga förekomst av aristokrater, kändisar och rika människor. Det är en viktig destination för lyxkryssare och yachter som gärna lägger till i den vackra hamnen i Puerto Banús, 6 km väster om Marbella.

Utelivet är rikt och välbefolkat. Här ligger några av Europas mer exklusiva klubbar. Många som åker hit gör det för att ligga på stranden hela dagen och sedan framåt småtimmarna gå ut och festa och dansa tills morgonen gryr.

Området är även mycket populärt bland golfare och båtfolk, och om man tar en promenad eller en lunch nere i hamnen i Puerto Banús brukar man få se massor av fina båtar och bilar.