Lägenheten


I byggnaden Edificio Coronado på Calle los Huertos 83, mellan Balcón de Europa, som är själva navet i Nerjas stadskärna, och Playa Burriana, som är den längsta och mest välutrustade stranden i Nerja, just ovanför Carabeillo-stranden och endast 300 meter från gågatan med sina butiker, restauranger och tapasbarer, ligger vår lägenhet. Den ligger på 6:e (översta) våningen, och det finns hiss.

Lägenheten, som är licensierad och uppfyller de andalusiska reglerna om privatuthyrning, är 61,5 m2 och består av två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar, två nyrenoverade badrum, båda med dusch och det ena med tvättmaskin, ett nyrenoverat kök med spis, ugn, microvågsugn, kaffekokare, vattenkokare och brödrost samt ett vardagsrum med matplats för 4 personer, soffa och TV. Det finns internet via fiber i lägenheten.

Från vardagsrummet når man den rymliga balkongen i västerläge med matplats för 4 personer och vidunderlig utsikt över havet och solnedgången över bergen.

På området finns det gemensamma grönområden och en stor pool med separat barnavdelning. Under sommaren finns det badvakt.

Allt du kan tänkas behöva finns i närheten. Precis över gatan ligger en liten butik där du kan köpa färskt bröd på morgonen. Ska du handla mycket kan det vara värt att traska 600 m bort till Mercadona, som är en större livsmedelsbutik, på Calle San Miguel 11. Det finns flera apotek i staden, bland annat ett på Calle Pintada 48, c:a 400 m från lägenheten.

Skulle olyckan vara framme och du behöver uppsöka en läkare, så rekommenderar vi att du tar dig till Clínicas Rincón på Calle Antonio Ferrandis Chanquete 5. När vi var där i juli 2016 hade de skandinavisk­talande personal i receptionen, vilket underlättade för oss. (Observera att det är en privat klinik, så Försäkringskassans blåa kort gäller inte här.)

Dessa platser och flera andra som kan vara av intresse, t.ex. polisstation, post och bankomat är markerade på en karta som ligger i lägenheten.


OBS! På grund av allergier i familjen är husdjur inte välkomna i lägenheten och rökning är inte tillåtet.