Cueva de Nerja

  • Grottan i Nerja är en välbesökt turistattraktion.

  • Man tar sig dit på c:a 12 minuter med bil, 30 minuter med buss eller strax under en timme till fots.

  • Tänk på att boka biljetter i förväg på deras webbsida: www.cuevadenerja.es

Cueva de Nerja är ett nästan 5 km långt grottsystem med enorma kammare och över 30 meter höga droppstensformationer. Grottorna, som idag är en välbesökt turistattraktion, bildades för miljoner år sedan och hittades 1959 av några småpojkar från Maro som var ute och letade fladdermöss.

Man har hittat skelett och grottmålningar som tyder på att grottorna även skulle ha varit bebodda från c:a 25000 f.Kr. fram till bronsåldern.

Akustiken är fenomenal och varje år anordnas den berömda musikfestivalen, Festival de la Cueva, de sista två veckorna i juli. Mängder av människor samlas också utanför grottorna och grillar och dricker sangria natten lång under San Isidro-festivalen i maj.

Det finns två naturliga ingångar till grottorna och en som skapades 1960 för att göra grottorna tillgängliga för besökare. Det finns en ljudguidad tur som tar c:a 45 minuter (spanska, engelska, tyska, franska, italienska och ryska).

Tänk på att det kan vara lite kyligt och fuktigt i grottorna, så tag med dig en tröja och tänk på att ha bekväma skor som du inte halkar eller snubblar i.

Biljetter måste bokas i förväg på deras webbsida: www.cuevadenerja.es

På vägen till grottorna har du en storslagen vy över Puente del Águila, akvedukten som går över Barranco del Maro.