Cahorros de Monachil

  • Vandringen vid Cahorros de Monachil är en upplevelse!

  • Det tar ungefär en och en halv timme att ta sig till starten med bil.

Denna vandring bjuder på härliga vyer och är en riktigt häftig upplevelse! Turen går i en ravin förbi vattenfall, floder, grottor och tunnlar och är ganska krävande, eftersom man på vissa ställen måste krypa eller hasa sig fram, eller hålla sig i handtag som är fästa i berget och luta sig ut över floden och ta sig förbi på det viset.

Vandringen är inget för den höjdrädde... Den är mest känd för den 63 meter långa hängbro som går högt över floden Monachil. Men man känner sig som Indiana Jones när man har tagit sig över! Fram tills för några år sedan användes platsen bara av bersklättrare. De håller fortfarande till här i närheten av hängbron, men nu har även vandrarna fått upp ögonen för denna vackra plats.

På parkeringen nära el Puntarrón fanns det en karta över hur man skulle gå. Annars är du kanske hjälpt av denna karta. Sträckan som vi valde att gå var bara 5 km lång, men innebar en stigning på 600 m. Och sedan har man ju lika långt tillbaka...

Den första biten av vandringen, från parkeringen och fram till hängbron, går genom lummiga och doftande fruktodlingar. Sträckan som går nere i ravinen, är en spännande och äventyrlig vandring för hela familjen (även om barnen nog bör ha kommit upp i skolålder i alla fall för att man ska våga ha dem med sig...). Vill man kan man vända tillbaka när man märker att man har kommit förbi den här biten. Resten av sträckan är, åtminstone om du vandrar på sommaren, väldigt varm och torr.

När man har tagit sig hela vägen tillbaka till parkeringen, bredvid restaurang Puntarrón, smakar det bra med en kall öl eller en iste under vinrankorna på deras uteservering.